Pis de lloguer

El congrés sobre el lloguer compta amb la presència de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, l’AMB i la Diputació. Foto: Carola López/ACN

El preu del lloguer és un dels temes que més preocupa a Barcelona. De fet, és el quart problema que més molesta a la ciutadania de la capital catalana per darrere de la inseguretat, la neteja i la gestió política municipal. Un 7% de les persones que viuen a la ciutat, l’identifiquen com el problema més greu.

És per aquest motiu que hi ha qui aposta per controlar els preus del lloguer. Amb tot, també hi ha qui creu que, tot i que són necessàries mesures, no es poden limitar els preus. Per resoldre aquest debat, aquests dijous i divendres al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), es duu a terme una jornada organitzada per l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona (O-HB) i el Consorci Internacional Universitat Menéndez Pelayo Barcelona – Centre Ernest Lluch (CUIMPB).

Els nous sistemes de control de lloguers a debat és el nom d’un esdeveniment que té com a objectiu “debatre en profunditat sobre els avantatges, inconvenients i limitacions de les mesures de control dels lloguers a Catalunya”. Així mateix, la jornada també vol posar en context les lleis que s’han impulsat per frenar el preu del lloguer a Europa i a l’Estat. Segons detallen des de l’organització de l’acte, “entre altres qüestions, el debat se centrarà en els pros i contres del control de lloguers avui en els països occidentals, la situació del mercat del lloguer a Barcelona, el seu entorn metropolità i les principals ciutats espanyoles”.

Totes les administracions

La directora del CUIMPB, Margarita León, i la presidenta de l’O-HB, Carme Trilla, inauguren la jornada, que compta amb la presència de representants de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. A més l’esdeveniment també tindrà experts locals i internacionals de l’àmbit de l’habitatge. Entre les personalitats més reconegudes hi ha l’alcalde de Cornellà i vicepresident de l’AMB, Antonio Balmón, la regidora dels comuns, Lucía Martín, o el vicepresident de l’O-HB i director de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB), Ricard Gomà.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram