Congres Metro Solutions

#MetroSolutions ha reunit a experts d’arreu del món per compartir experiències de gestió. Foto: AMB

80 experts de 21 països del món han assistit durant dos dies al congrés #MetroSolutions, celebrat a Barcelona, on s’han presentat noves mirades i solucions innovadores per a les metròpolis. Ernest Maragall, president del grup d’ERC a Barcelona, i la regidora Elisenda Alamany, hi han participat com a integrants de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

La principal conclusió és que les metròpolis s’han de reinventar amb una visió innovadora i global, per tal d’oferir un servei que cobreixi les necessitats i el benestar de la ciutadania. Per aconseguir aquest objectiu, cal establir una normativa metropolitana i crear eines per poder-la aplicar adequadament.

Durant el congrés s’ha parlat molt de com redistribuir la riquesa a les metròpolis i de com generar recursos propis i garantir serveis com l’energia i l’aigua.

També s’ha abordat el repte de l’habitatge informal. Actualment, una de cada 10 persones viu en assentaments considerats informals. És un fenomen global que exigeix repensar el mateix concepte d’informalitat.

Ernest Maragall saluda alguns dels assistents a @MetroSolutions Foto: AMB

En la seva intervenció, Ernest Maragall ha destacat la necessitat de situar en l’àmbit nacional i internacional les àrees metropolitanes i la importància de l’intercanvi de reptes, experiències i solucions entre les diverses metròpolis.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram