viquipèdia

Foto: Viquipèdia.

La Viquipèdia en català forma part des del diumenge del rànquing de les 10 millors llengües del món amb 10.000 articles essencials, segons ha assegurat en un comunicat la mateixa enciclopèdia virtual, que qualifica el fet de “fita històrica de qualitat lingüística”.

El llistat dels 10.000 articles és una selecció de les entrades que es consideren “més importants i necessàries” en qualsevol de les edicions del projecte digital nascut el 2001. El rànquing s’actualitza cada mes entre les 310 llengües que disposen de versió de Viquipèdia i en la darrera revisió el català ha superat idiomes com l’àrab, el portuguès, el coreà o l’hebreu. La versió catalana de l’enciclopèdia en línia ha aconseguit una puntuació de 75,83 sobre 100.

A mig punt de l’italià

El rànquing s’estableix a partir de paràmetres com la manca o presència d’aquests articles en una llengua concreta o la seva extensió de caràcters. La comunitat de voluntaris catalanoparlants s’ha quedat a mig punt de l’italià (76,35) i ara aspira a apropar-se a les tres llengües que encapçalen la llista: l’anglès (96,86 punts), el serbi (91,03) i el castellà (87,57).

WhatsAppEmailXFacebookTelegram