Mossos Ciutat Vella

Moment en què un dels mossos amenaça amb la porra extensible. Foto: @SantiAranya

El passat dissabte un grup de Mossos d’Esquadra fora de servei va enfrontar-se amb una parella al Raval. Aquest dimarts, després que les imatges quedessin enregistrades pels telèfons mòbils dels veïns del carrer d’en Roig des dels seus balcons, els fets estan aixecant polseguera.

Les versions d’uns i altres són totalment contradictòries. Mentre la parella al·lega que els mossos de paisa van agredir-los i els veïns afirmen que el grup de set agents estarien actuant sota els efectes de l’alcohol, els policies diuen que van utilitzar la força quan van veure l’home de la parella tractant de robar dos patinets. Els Mossos afegeixen que la parella els hauria insultat i atacat amb una barra de ferro -fet que va provocar ferides lleus a un agent-, i els hauria llençat objectes i lleixiu.

Malgrat això, en el vídeo s’aprecia com els agents van insultar els veïns que els gravaven i que alhora els tiraven aigua i els cridaven “borratxos” i “corruptes”. En l’enregistrament també es veu com un dels policies treu una porra extensible. Segons l’atesta, per defensar-se.

Dimarts de polseguera

El vídeo de minut i mig ha fet reaccionar la Direcció General de la Policia catalana que ha obert una investigació interna per esclarir els fets.
Per la seva banda, aquesta decisió no ha agradat gens al sindicat de Mossos USPAC. L’organització ha criticat la investigació interna que considera “polititzada” i ha afegit que el director general de la Policia, Pere Ferrer, “s’agenolla per acontentar” el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena.

En paral·lel, l’entitat ha anunciat una querella contra la parella que presumptament va agredir dos mossos i la persona que va fer pública les imatges dels agents, a la qual acusa de no haver-los demanat permís.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram