Població

Barcelona és la ciutat que més habitants perd a tota Catalunya. Foto: Imanol Olite/ACN

La pandèmia ho ha trasbalsat tot. Després de mesos de confinament, l’ordre de prioritats de la ciutadania ha experimentat un canvi profund. Viure en una ciutat ja no està tan ben valorat i per aquest motiu són moltes les persones que han decidit marxar cap a entorns amb més presència de la natura o més tranquils.

Això és el que demostra una investigació realitzada per TV3 amb dades de l’Idescat. Segons la televisió pública, el 2021 més de 280.000 persones van decidir canviar de domicili i d’aquestes moltes eren de l’àrea metropolitana. En aquest sentit, són els municipis de més de 50.000 habitants els que més població han vist marxar.

Barcelona amb una pèrdua de 15.121 persones, l’Hospitalet amb 2.056 habitants menys i Santa Coloma de Gramenet amb 1.276 menys són les ciutats que més població han perdut des de l’arribada de la covid-19. Així mateix, la resta de localitats metropolitanes segueixen aquesta tendència, tot i que és menys acusada. Cornellà, per exemple, perd quasi 600 habitants i Esplugues en perd més de 400.

Per contra, hi ha dues excepcions a la metròpoli. Els municipis de Sant Cugat i Sant Just Desvern tenen un saldo migratori positiu amb 659 i 368 habitants més respectivament. De fet, el primer dels municipis és el que més habitants ha guanyat a tota Catalunya d’ençà que va començar la pandèmia, només superat per Calafell.

En gran part, la majoria dels quasi 20.000 habitants que han abandonat la metròpoli s’han dispersat pels municipis menors de 5.000 habitants. D’aquesta manera, segons la investigació, 493 municipis amb menys de 5.000 habitants dels 735 municipis que hi ha al país, han augmentat la seva població.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram