La Sagrera

Les obres de l’estació de la Sagrera formen part de les inversions de l’Estat de l’any que ve. Foto: ACN

El projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per al 2023 destina 1.860,85 milions d’euros d’inversions a la demarcació de Barcelona, gairebé un 5% més que el que estava previst en el passat exercici.

En el document que va fer públic ahir el Ministeri d’Hisenda, es concreten inversions destacades com els 134,5 milions que es destinen a les obres de l’estació de la Sagrera, els 64,4 del tercer fil del Corredor Mediterrani entre Vila-Seca i Castellbisbal o els 31,7 per doblar la via de l’R3 entre Parets i la Garriga. Al soterrament de les vies a Montcada i Reixac i Sant Feliu de Llobregat es destinen 89 i 41 milions respectivament. Pel que fa a l’aeroport del Prat, en rebrà uns 50 per a diferents actuacions.

Bona part de la inversió prevista als PGE a la demarcació de Barcelona per a l’any vinent es destina a partides genèriques, projectes que van més enllà de la demarcació o institucions públiques com el Consorci de la Zona Franca, que rep 167,5 milions, o CILSA, la societat mercantil que gestiona la zona del Port dedicada a la logística, que se n’emporta 51,8.

Entre les partides concretes, a banda de les obres de l’estació de la Sagrera, que és la més important, hi ha les que es destinen, sense gaire concreció, a obres de millora al Port de Barcelona o a l’aeroport del Prat.

Pel que fa al Port de Barcelona, els comptes preveuen una inversió l’any vinent de prop de 39,1 milions. D’aquests, tres són per l’ampliació de la terminal de creuers i 14,2 per l’ampliació dels molls i les zones d’atracament, per exemple. A l’aeroport del Prat es destina una partida de prop de 50 milions per a actuacions diverses de millora de la seguretat dels passatgers i de les instal·lacions. També relacionat amb l’aeroport del Prat, els comptes inclouen una partida de 29,2 milions destinada a les obres d’accés ferroviari a la Terminal 1.

Pel que fa a les carreteres, la inversió més destacada són els 33 milions que aniran a parar a les obres de la B-40 al tram entre Olesa de Montserrat i Viladecavalls, que hauria d’entrar en servei a finals de l’any vinent segons les darreres previsions.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram