ZBE Barcelona

El sistema de control d’infraccions també mirarà els cotxes que circulen indegudament a la Zona de Baixes Emissions. Foto: Miquel Codolar/ACN

Ja fa temps que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) treballa per ampliar el seu sistema automàtic de detecció d’infraccions de trànsit. A més de les càmeres que estan disposades als municipis que conformen l’òrgan, l’AMB fa servir vehicles per detectar si un cotxe o una motocicleta ha realitzat una actuació il·legal. És en aquest àmbit que s’emmarca la darrera iniciativa de l’ens metropolità.

Segons ha pogut saber el diari Línia, l’AMB posarà en funcionament dos nous vehicles que recorreran el territori i que tindran capacitat per detectar les matrícules dels vehicles infractors. Així queda recollit en la documentació del projecte que tindrà un valor aproximat de 130.000 euros provinents dels fons Next Generation.

Quines infraccions detectarà?

El projecte té com a objectiu millorar la circulació i “augmentar la velocitat dels autobusos”. És per aquests motius que els nous sistemes mòbils de detecció miraran de controlar els vehicles que estacionen i fan un ús indegut del carril bus. A més a més, també es vol millorar la mobilitat entre municipis i per això es vigilarà qui estaciona en zones prohibides o reservades, “obstaculitzant la circulació”.

D’altra banda, el nou sistema de l’organisme metropolità també serà capaç de detectar els cotxes que circulen per la zona de baixes emissions quan no poden fer-ho perquè no compten amb l’etiqueta adequada.

Així mateix, els dos vehicles de l’AMB també controlaran que els cotxes o motos que estiguin aparcades en zones restringides hagin pagat.

Finalment, els dos vehicles també tindran una funció allunyada del control. Tal com queda recollit en la documentació de la iniciativa, es recollirà dades sobre els vehicles que circulen a l’àmbit metropolità per “ajudar en la definició i mesura de l’impacte de polítiques de mobilitat”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram