vacunes

Dosis de les vacunes de la covid, a l’esquerra, i de la grip, a la dreta. Foto: Albert Segura/ACN

Comença la campanya de vacunació contra la covid i la grip a Catalunya. A partir del pròxim dilluns 10 d’octubre els majors de 60 anys, les dones embarassades i les persones amb immunosupressió, problemes de salut crònics i altres factors de risc podran demanar hora per vacunar-se de la grip i per rebre la quarto dosi de la covid.

La setmana passada va començar aquesta doble vacunació entre les persones que viuen en residències, les que hi treballen, els majors de 80 anys i els professionals sanitaris.

Salut demana als col·lectius vulnerables que es vacunin

Salut fa una crida a vacunar-se als col·lectius vulnerables davant d’aquestes malalties i la idea és que l’administració dels vaccins sigui simultània. “Molt millor aprofitar i posar-se les dues vacunes en el mateix moment. Són les mateixes persones que les poden rebre, el temps és l’adequat i sabem que no interfereixen, és a dir, la resposta immunitària és la mateixa”, ha assenyalat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas. De fet, el lema de la campanya és “Aquesta tardor, protegeix-te el doble”

Campanya de reforç el 17 d’octubre

S’espera que la vacunació d’aquests grups comenci cap al 17 d’octubre, si bé algun CAP podria obrir agendes abans en funció de la seva capacitat, ha puntualitzat la cap de Servei de Medicina Preventiva de Salut Pública, Montse Martínez, que ha remarcat que la vacunació pivotarà als centres d’atenció primària.

Vacunes adaptades a la variant òmicron

Les vacunes de la covid que s’administren en aquesta campanya de reforç són les adaptades a la variant òmicron, que només es poden utilitzar com a dosi de record. Salut disposa d’uns 2 milions de dosis i en rebrà més segons les necessitats.

Pel que fa a les vacunes de la grip, Salut ha adquirit un total d’1.604.800 dosis, 34.800 més que la campanya passada i 154.800 més que la 2020-2021. Salut es marca arribar al 75% de cobertura entre les persones grans i entre els professionals sanitaris i sociosanitaris i al 60% en embarassades i en persones amb malalties de risc. Entre els professionals sanitaris, la cobertura de la vacuna de la grip va ser del 37,5% la temporada passada.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram