Moviments socials per l'habitatge

Una trentena de persones s’ha reunit a davant de la Fira de Barcelona perquè és allí on se celebrarà The District. Foto: ACN

Entitats socials a favor del dret a l’habitatge com el Sindicat de Llogateres o Raval Rebel han demanat aquest dimecres a l’Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat que anul·lin el congrés immobiliari The District perquè, segons diuen, hi participen fons voltor com l’empresa Blackstone.

Una trentena de persones s’han reunit aquest dimecres al matí a davant de la Fira de Barcelona, on s’ha de celebrar el congrés.

L’esdeveniment, que es durà a terme del 19 al 21 d’octubre a la Fira de Barcelona, es descriu a la seva web com una trobada amb més de 200 empreses i 7.000 professionals del sector immobiliari.
Les entitats consideren que cedir les instal·lacions de la Fira és “ser còmplice” d’especuladors que encareixen els preus de l’habitatge i desnonen famílies, i han amenaçat de boicotejar l’esdeveniment. “Si no ho cancel·len ells, ho farem nosaltres”, han dit.

Tres portaveus de les entitats han llegit un manifest en què han assenyalat la responsabilitat d’Ada Colau i Roger Torrent com a presidenta i vicepresident del Consell d’Administració de la Fira de Barcelona en permetre la realització del congrés, que segons el seu parer, té com a objectiu que les grans entitats financeres i fons d’inversió “es reuneixin per elaborar estratègies per continuar especulant i aprofundint els processos d’empobriment de la població”.

Les portaveus de les entitats han exposat que la ciutat viu “moments d’escanyament i asfixia a causa de l’especulació”. Així mateix, han assenyalat que Barcelona encapçala els preus de tot l’Estat en habitatge i alimentació, i han recordat que a la capital catalana s’executen “més de 20 desnonaments cada dia”.

Per als moviments socials els participants a The District tenen “beneficis milionaris mentre que milers de famílies no arriben als mínims de subsistència i les administracions de tots els nivells incompleixen el deure de fer efectius els drets humans fonamentals”. Es refereix a organitzacions com a AEDAS HOMES, Servihabitat o Deloitte, i a les institucions públiques de Barcelona, Bilbao, Madrid, Màlaga i Lisboa.

No donen pistes

“No compartirem res sobre les nostres accions”, ha dit l’activista Shiomara Panxo després de convocar els veïns a personar-se el 19 d’octubre a les 9 del matí a la porta de la Fira de Barcelona per impedir la celebració del congrés. Alhora, assumint que les autoritats ignoraran la seva petició de cancel·lació, ha explicat que els moviments socials no volen “donar pistes a l’enemic” sobre les accions que es duran a terme. “Estem disposades a posar els nostres cossos per impedir-lo”, ha sentenciat.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram