Terrassa a Barcelona

La FAVB afirma que les terrasses a Barcelona causen molèsties als veïns. Foto: Carles Martín/ACN

La Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) ha hagut d’unir forces amb les federacions veïnals de Madrid i l’organisme en defensa del consumidor, FACUA, per protestar contra les terrasses dels bars i restaurants que hi ha tant a la capital catalana com a l’espanyola.

Aquest dijous, l’entitat barcelonina ha convocat una roda de premsa per fer públic el seu malestar per allò que considera una “expansió descontrolada de les terrasses”. D’aquesta manera ha donat a conèixer l’escrit que ha presentat al Defensor del Pueblo de l’Estat perquè s’investigui si la proliferació de terrasses a la ciutat és legal. Per a la FAVB, es tracta d’un problema que “a molts barris, especialment als més turístics, està perjudicant la salut del veïnat per sorolls, manca de descans, problemes d’accessibilitat i mobilitat, residus i seguretat ciutadana”.

En la seva intervenció durant la roda de premsa, la presidenta de la FAVB, Ana Menéndez, ha explicat que l’associació de Barcelona i la de Madrid han presentat la denúncia per “la indefensió” que provoca “el comportament del sector de l’oci i la manca de resposta de les administracions”. Així mateix, Menéndez ha assenyalat que “els problemes d’ocupació de l’espai públic i de salut per la manca de control del soroll per part de l’administració local es repeteixen des de fa molts anys i s’han agreujat amb la pandèmia”.

Per la seva banda, Quique Villalobos, president de la federació madrilenya ha afirmat que a la capital espanyola “les terrasses eren estacionals, però ara, després de l’excepcionalitat provocada per la covid, s’allarguen al llarg de l’any i, a diferència de Barcelona, no requereixen llicència”.

És per tots aquests motius que les entitats esperen que la denúncia al Defensor del Pueblo determini si “la vigent normativa local sobre instal·lació de terrasses contravé la normativa internacional, estatal i autonòmica sobre soroll i protecció del medi ambient”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram