Trasnport Catalunya

Segons l’AMTU i l’FMC, un dels majors problemes del transport a Catalunya és la circulació a Rodalies Renfe. Foto: Albert Segura/ACN

Aquest dimarts, Aurora Carbonell, presidenta de l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), i Olga Arnau, presidenta de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), es van reunir per valorar la situació del transport a Catalunya i per posar sobre la taula les dificultats que tenen els municipis catalans en aquesta matèria.

Era la primera reunió entre les entitats i va servir per establir un marc de col·laboració entre ambdues.

Durant la trobada, Carbonell i Arnau van coincidir en considerar que la mobilitat està “en un moment de canvi, per la qual cosa seria convenient fer un debat en el qual se sentís la veu dels municipis”.

Així mateix, l’AMTU i l’FMC van apuntar que caldria millorar aspectes com la connectivitat entre capitals de comarca i repensar moltes de les rutes, sistemes de transport, horaris o freqüències que hi ha actualment. L’objectiu és, doncs, oferir possibilitats de mobilitat a una població que es mou “tant per motius d’oci com de feina, i que té, a banda de la ciutat de Barcelona, altres interessos a satisfer”.

Per la seva banda, Carbonell va assegurar que “cal tenir una visió ampla i diversa com el nostre país, i on el transport públic sigui la prioritat”.

Problemes comuns

Les dues presidentes també van assenyalar les dificultats en el terreny de la mobilitat que, segons el seu punt de vista, tenen els municipis. “En els darrers mesos s’han viscut diverses problemàtiques, com són els embussos que diàriament pateix l’AP-7 o els talls de circulació a Rodalies Renfe, que també requereixen un replantejament del model de mobilitat i de transport públic existent”, van afirmar.

Després de la reunió, l’AMTU i l’FMC es van emplaçar a mantenir contactes periòdics per tal de treballar conjuntament en la millora de la mobilitat i del transport públic.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram