Metròpoli

El Compromís Metropolità 2030 és el nou pla estratègic per a la regió metropolitana (PEMB). Foto: Arxiu

L’auditori del Centre Cultural de Martorell ha acollit avui el primer dels vuit actes de la gira de presentació de les vuit missions del Compromís Metropolità 2030, el nou pla estratègic per a la regió metropolitana (PEMB).

Aquest pla, resultat del procés Barcelona Demà, està orientat a impulsar un nou model de regió metropolitana que redueixi les desigualtats socials i territorials i permeti que la metròpoli lideri la lluita contra l’emergència climàtica.

Segons ha explicat el coordinador general del PEMB, Oriol Estela Barnet, el Compromís Metropolità 2030 té vuit grans objectius. El primer que s’ha donat a conèixer avui a Martorell implica crear una “economia innovadora i inclusiva (…) per millorar la posició internacional de la regió metropolitana de Barcelona”, expliquen des del PEMB. D’aquesta manera s’espera que el 2030 el teixit econòmic de la regió dediqui com a mínim un 1,2% del PIB a despesa privada en recerca.

Tal com ha afirmat el vicepresident de planificació estratègica de l’AMB i president de la Comissió Executiva del PEMB, Jordi Martí, “l’àmbit públic ha de col·laborar de manera molt proactiva perquè la innovació s’infiltri dins el sistema empresarial i industrial sobretot en les petites i mitjanes empreses”.

Al mateix temps, l’esdeveniment també ha servit per reflexionar sobre la necessitat de tenor una economia que proporcioni “prosperitat per a tothom”. “La regió metropolitana de Barcelona està molt ben posicionada en matèria de recerca, però cal millorar la seva transferència a l’esfera productiva i per això, millorar la despesa privada en R+D és clau per fer un salt qualitatiu i que la regió metropolitana es ressituï entre les regions més innovadores europees”, afirmen des del PEMB.

Els altres set objectius

Durant el que resta de setembre, el PEMB durà a terme una gira en set municipis més de la regió metropolitana per presentar els objectius que se sumen al que s’ha donat a conèixer aquest dimarts.

D’aquesta manera, el pròxim divendres se celebrarà una trobada a Santa Coloma de Gramenet per parlar de quins han de ser els nivells de renda per viure dignament a la metròpoli i el dia 19 se celebrarà un acte sobre emergència ambiental i climàtica a Vilanova i la Geltrú.

El dia 20 Mollet serà escenari d’un debat sobre habitatge, el dia 23 Mataró viurà un esdeveniment sobre alimentació saludable i el dia 27 Santa Perpètua de Mogoda tractarà el tema de la mobilitat sostenible i segura. Finalment, el dia 29 el Prat del Llobregat tractarà la cohesió territorial i el dia 30 Rubí se centrarà en la cultura a la regió metropolitana.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram