Càmeres videovigilància

TMB espera que les 4.500 càmeres de videovigilància estiguin en funcionament a finals de 2023. Foto: TMB

4.500 noves càmeres de videovigilància. Aquest és el nombre de dispositius de control que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) espera poder instal·lar a tots els seus autobusos abans que acabi l’any 2023. Així ho ha explicat aquest dimecres l’organització que ha afegit que de moment són 170 els vehicles els que ja fan servir el nou sistema de vigilància.

L’empresa municipal ha assenyalat que aquestes càmeres permeten gravar en temps real les imatges de l’interior del bus i descarregar a l’instant qualsevol de les gravacions. “En tots els casos i per tal de complir amb la normativa legal en aquest àmbit, les imatges enregistrades es guarden un màxim de 30 dies”, han assegurat des de TMB.

D’aquesta manera, s’espera que cada vehicle compti amb entre dues i set càmeres que permetin gravar tots els espais del vehicle.

El desplegament, segons l’autoritat del transport, té com a objectiu lluitar contra les agressions masclistes i homòfobes. En aquesta línia s’ha expressat la presidenta de TMB, Laia Bonet, en afirmar que aquest nou sistema farà del bus “un espai més segur” i suposarà “seguir amb la tolerància zero davant les agressions al transport públic”.

“Es busca dissuadir o disposar de proves per denunciar possibles delictes”, han dit des de TMB per afegir que “les càmeres contribuiran a l’anàlisi dels nivells d’ocupació per millorar el servei”.

Un gran pla de videovigilància

En termes generals, les 4.500 càmeres s’emmarquen dins d’un gran desplegament de dispositius de control a tots els transports metropolitans.

Actualment, la xarxa de metro ja compta amb 2.908 càmeres dins dels trens, amb la previsió que tots en tinguin l’any 2025. A aquestes cal sumar les 5.576 en instal·lacions fixes a la xarxa.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram