Diada

Segons l’ANC, la passada manifestació de la diada va congregar 400.000 persones a Barcelona i va ser èxit. Foto: Sílvia Jardí/ACN

Tot i que enguany no hi ha inscripcions com en altres anys i no es pot conèixer quina serà la participació en la manifestació independentista de la Diada, l’ANC, segons ha recollit l’Agència Catalana de Notícies, ha explicat aquest dimecres que ja s’han reservat més de 150 autocars per assistir a la marxa.

En un comunicat, l’entitat independentista valora “molt positivament” que en la darrera setmana hagin augmentat “en un 50%” les reserves d’autobusos. “L’Assemblea confia que la xifra d’autocars i assistents seguirà creixent”, diu fent una crida a la participació per “donar un missatge al món que el poble català continua en marxa cap a la seva llibertat”.

Alhora, el comunicat de l’ANC exigeix que “es faci efectiva la independència” i se superi “l’autonomisme i la repressió espanyola”. Tanmateix, l’Assemblea no esmenta la crítica als partits independentistes que recull el seu manifest per a la protesta de l’11-S.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit a l’ANC aquest dimecres que “el més lògic” seria que a la manifestació de la Diada “enfoquin la pressió” a l’Estat i no es concentrin en fer “retrets a companys de viatge”. Ni Aragonès ni cap conseller d’ERC assistirà a la convocatòria de l’entitat independentista.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram