Jocs Olímpics

Un moment de l’acte commemoratiu d’ahir al Saló de Cent. Foto: Laura Fíguls/ACN

Barcelona va commemorar ahir els 30 anys dels Jocs Olímpics i Paralímpics reivindicant amb orgull la imatge que la ciutat va mostrar, la reivindicació del llegat de l’esdeveniment i l’agraïment a figures com la de Pasqual Maragall.

En un acte al Saló de Cent del consistori, els discursos van recordar la transformació que els Jocs van suposar per a la ciutat. El primer tinent d’alcaldia, el socialista Jaume Collboni va assegurar que, amb els Jocs, Barcelona “va ensenyar al món una nova manera de fer ciutat, de fer realitat un model de ciutat capaç d’unir tradició i modernitat, innovació urbana i progrés social i també generar nous barris i regenerar els històrics”. El dirigent socialista també va reivindicar les persones “amb noms i cognoms” que van fer possible uns Jocs que “van unir el sentiment català, espanyol i europeu”.

En paral·lel, Collboni va aprofitar el seu discurs per reivindicar la voluntat de “molts ciutadans” d’acollir els Jocs Olímpics d’Hivern després del fracàs de la candidatura de 2030.

Jocs Collboni

Collboni també va reivindicar els Jocs Olímpics d’Hivern. Foto: Laura Fíguls/ACN

“El 25 de juliol del 1992, Barcelona va dir ‘hola’ i milions de persones d’arreu van descobrir la nostra ciutat, país i mediterraneïtat”, va afirmar al seu torn l’alcaldessa Colau. “El resultat va enlluernar el món”, va afegir Colau, que també va destacar que els Jocs Olímpics van ser la “palanca necessària” per transformar una ciutat amb “projecte propi”.

Qui també va ser ahir al Saló de Cent va ser el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que va dir que els Jocs “van omplir d’autoestima els barcelonins i van carregar d’autoestima el poble de Catalunya”. Aragonès va assenyalar que darrere de qualsevol iniciativa institucional com uns Jocs Olímpics hi ha d’haver “treball i compromís amb el conjunt de la ciutadania i el progrés de tots els territoris”. També va subratllar que l’èxit de Barcelona’92 rau en “l’aliança infranquejable entre ciutadania i institucions” i va posar com a exemple els voluntaris, que es van fer seva la cita olímpica.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram