Oficina

La iniciativa busca les fortaleses de cada municipi per saber quines empreses poden instal·lar-s’hi. Foto: Àlex Recolons/ACN

Un dels principals objectius de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) és generar riquesa al territori. És en aquest marc que cal situar la darrera iniciativa de l’organisme feta pública a principis d’aquest mes de juliol.

Segons ha pogut saber el Línia, l’AMB crearà un programa per ajudar els municipis que la conformen a retenir i atraure inversió empresarial. Així s’estipula en la documentació del projecte, valorat en 270.000 euros i que tindrà una durada de dos anys.

En aquest sentit, la finalitat de la iniciativa és, en paraules de l’AMB, “potenciar el posicionament de l’àrea metropolitana com a enclavament productiu, tecnològic i d’innovació sota un enfocament de creació d’ocupació estable i de qualitat”.

Per tal d’aconseguir-ho, l’ens metropolità promourà la relació amb els municipis i potenciarà el Programa Aire. Aquest programa, entre altres elements, busca trobar les fortaleses empresarials de cada municipi, fer que les localitats dissenyin un argumentari amb els serveis que poden oferir i assistir-les quan noves empreses s’estableixin al territori.

Així mateix, la iniciativa també vol “reforçar i posicionar les empreses instal·lades als municipis de l’àrea com a motor de l’economia metropolitana, atraient i consolidant inversions productives, projectes tecnològics i d’innovació”.

Finalment, la iniciativa mira de crear un vincle entre les administracions locals i l’administració autonòmica per facilitar l’establiment d’empreses al territori.

Accions sobre el terreny

Totes aquestes propostes s’assoliran amb accions concretes que han quedat definides als documents de la iniciativa.

Així, es formaran els tècnics de l’AMB perquè puguin oferir assessorament i es duran a terme visites a empreses que puguin estar interessades a establir-se al territori. També es faran estudis per detectar projectes locals que puguin tenir impacte en l’àmbit metropolità.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram