Entorns escolars

El programa també persegueix promocionar “una nova manera de jugar”. Foto: Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ja ha posat en marxa la tercera fase de renovació d’entorns escolars per fer-los més segurs. Es tracta de les actuacions que s’emmarquen en el programa Protegim les escoles, que es va engegar abans del 2019 i que es donarà per finalitzat l’any que ve.

Segons la documentació del projecte, en aquesta ocasió s’invertiran quasi quatre milions d’euros per aconseguir que els voltants de 73 centres educatius ubicats en els 10 districtes de la ciutat estiguin lliures de cotxes.

Entre altres, la iniciativa té com a objectiu reduir “el trànsit i la velocitat dels vehicles” que circulen a prop de les escoles, i amb això reduir també la contaminació. A més, les obres miren d’ampliar els “llocs d’estada als accessos escolars a partir de la reducció de l’espai destinat als vehicles, per convertir-los en veritables espais de trobada i de socialització de les comunitats escolars”.

D’altra banda, el projecte vol incorporar “més verd, a través de jardineres que augmentin la biodiversitat a la ciutat i que puguin també integrar-se i formar part del programa educatiu de les diferents escoles”.

Finalment, es persegueix promocionar “una nova manera de jugar, en consonància amb l’ordenança Barcelona Ciutat Jugable, a través de nous jocs dinàmics que promoguin l’esport, el moviment, la interacció, la socialització, la col·laboració i la incorporació d’hàbits saludables i esportius entre la comunitat escolar”.

On seran les obres?

El 2022 serà, per darrere del 2021, l’any que més accions de pacificació s’emprendran. En total, seran tres més que l’any anterior, 47 més que el 2019 i 57 més que l’any vinent.

Pel que fa als diferents districtes, seran Sants-Montjuïc i Sant Martí els que més intervencions registraran.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram