Guàrdia Urbana

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Foto: Ajuntament de Barcelona

Els delictes sexuals a Barcelona van a més. Així ho reflecteixen les xifres que s’han publicat avui durant la celebració de la Junta Local de Seguretat, que ha estat presidida per l’alcaldessa Ada Colau i el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena.

Així doncs, els delictes sexuals han augmentat més d’un 30%. Durant els cinc primers mesos d’aquest 2022 hi va haver 114 agressions sexuals a la ciutat, 23 per mes. Fent la comparació amb els mateixos mesos del 2019 -abans de la pandèmia-, estem parlant d’una crescuda del 31%. Segons els Mossos d’Esquadra, s’han resolt el 78% dels casos.

Pel que fa als abusos sexuals, també han crescut, ja que han augmentat un 11,3% respecte del mateix període del 2019. Durant els cinc primers mesos del 2019 la xifra va ser de 194 i ara és de 216. En aquest cas, la resolució dels casos és del 74%.

Cauen els delictes comuns

D’altra banda, cal remarcar que les noves xifres mostren un descens del 23% dels fets delictius durant els primers cinc mesos d’aquest 2022, també en comparació amb el 2019, quan les xifres no estaven afectades per la pandèmia. Si es fa la comparació amb l’any passat, no hi ha descens, sinó un augment del 40%. De tots els delictes que es comenten, gairebé la meitat són furts i el 40% tenen lloc a l’espai públic.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram