Bicis AMB

El recurs suposa la paralització de l’adjudicació del servei. Foto: Àlex Recolons/ACN

El 3 de juny es donava a conèixer que les empreses Nextbike, Movement i Movus serien les encarregades de posar en marxa i gestionar el servei de bicis compartides a la metròpoli, l’AMBbici. Malgrat això, i segons ha pogut saber el Línia, diumenge passat l’empresa Ferrovial, una de les companyies que va participar en el concurs i que no va resultar-ne guanyadora, va presentar un recurs especial en matèria de contractació contra l’adjudicació davant el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic.

Tal com la mateixa AMB ha donat a conèixer aquest dimecres, “el recurs suposa la suspensió de la tramitació de la licitació”. És a dir, queda paralitzat el projecte temporalment.

La mateixa documentació estableix que l’AMB havia d’entregar a Ferrovial abans d’aquest passat dimarts –en dos dies hàbils– l’expedient del contracte, un informe on constin els fets que han determinat l’elecció de l’empresa guanyadora i la motivació de la decisió adoptada. Al mateix temps, Ferrovial ha demanat que s’esclareixi si el contracte és finançat amb fons europeus Next Generation.

Cal recordar que aquest projecte està valorat en 60 milions d’euros i que Nextbike, Movement i Movus van guanyar el contracte amb una oferta quasi 20 milions per sota del preu de sortida. Així mateix, en paraules de l’AMB, “el projecte podria arribar a posar a disposició dels ciutadans fins a 2.600 bicicletes elèctriques en 236 estacions”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram