Mà obrint porta casa

Foto: Pexels

Donar importància als detalls pot resultar, en general, molt profitós a la vida. Imaginem, per exemple, que trobem un petit tros de plàstic al marc de la porta de casa nostra abans d’entrar. Podria ser perfectament un marcador, moltes vegades gairebé imperceptible, que col·loquen els lladres per saber si hi ha algú a casa o poden entrar-hi sense córrer riscos.

Precisament els Mossos d’Esquadra han alertat aquesta setmana d’aquest modus operandi d’alguns lladres. Ho han fet amb un vídeo on es pot veure clarament un exemple d’aquests marcadors, que serveixen de marca als delinqüents per saber si un habitatge està buit. Si cau, és que entres i surts de casa i, per tant, en principi, no hi entraran a robar. Però és senyal que volien intentar-ho i podrien tornar, de manera que és important parar atenció i avisar la policia si és el cas.

En aquest sentit, el cos policial demana als ciutadans que sempre que detectin algun d’aquests marcadors, avisin trucant al 112, encara que no es tracti de casa teva. Aquesta informació ajuda a detectar zones i edificis més vulnerables i pot contribuir a la detenció dels lladres.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram