Turisme científic

L’Ajuntament vol captar el turisme relacionat amb la ciència. Foto: Ajuntament

Turisme de Barcelona va presentar ahir el programa ‘Barcelona, destí ciència’, que té com a objectiu promoure el turisme científic a través de l’organització de rutes científiques o visites en diferents espais i centres.

Aquest nou projecte inclou 46 llocs d’interès en els quals es podran fer visites. El Barcelona Supercomputing Center, el CosmoCaixa, l’Observatori Fabra, la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, el Parc de recerca Biomèdica de Barcelona, l’Umbracle o el Viver de Plantes de Tres Pins són alguns dels llocs seleccionats. En paral·lel, els museus de ciència, el superordinador més potent de l’Estat espanyol o un teatre anatòmic del segle XVIII són algunes de les propostes que també formaran part del programa.

D’altra banda, també es creen set rutes científiques en col·laboració amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) , per a conèixer el llegat de la ciutat en ciència. Són les següents: Ruta Edificis Sostenibles 22@, Ruta Barcelona tecnològica 22@, Ruta Vestigis industrials 22@ Barcelona, Ruta de la Innovació 22@, Ruta de la llum, Ruta Einstein i Ruta de les dones científiques.

“Turisme de qualitat”

Durant la presentació del programa, el primer tinent d’alcaldia de la ciutat, Jaume Collboni, va afirmar que el projecte és una aposta municipal per guanyar “turisme de qualitat, reforçar la marca Barcelona i reforçar la condició de Barcelona com a cocapital cultural i científica”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram