Gos en una àrea d'esbarjo

A Barcelona hi ha 115 àrees per a gossos. Foto: Sànchez G./ACN

Quant costa netejar i mantenir en perfecte estat les àrees d’esbarjo per a gossos de Barcelona? Quantes àrees d’aquesta mena hi ha? Quina extensió ocupen?

El passat 12 d’abril, el consistori de la capital catalana va fer públic el nou contracte de neteja d’aquests espais. A Barcelona hi ha quasi 45.000 metres quadrats perquè els amos d’aquests animals puguin passejar-los-hi.

Aquesta extensió equival a 11 camps de futbol petits i a quasi cinc terrenys de joc grans. Així mateix, a la capital catalana hi ha 115 espais d’aquesta mena dividits en pipicans, és a dir zones de menys de 150 metres quadrats, àrees de gossos (entre 150 i 700) i àrees d’esbarjo de gossos (més de 700 metres).

El manteniment d’aquestes localitzacions, que l’Ajuntament de Barcelona ha externalitzat perquè sigui una empresa privada qui el dugui a terme, té un valor estimat de quasi 1,8 milions i el servei pot allargar-se fins a dos anys.

Les tasques a fer

Segons la documentació, l’empresa que s’endugui el contracte haurà de revisar i detectar les avaries dels materials de mobiliari de les àrees d’esbarjo per a gossos, “assegurant que compleixen les funcions per les quals han estat instal·lades”.

Alhora, haurà de reparar aquells elements trencats per actes de vandalisme i mantenir els pipicans, les àrees de gossos i les àrees d’esbarjo netes.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram