Ernest Maragall

Maragall ja ha anunciat que es presentarà a les primàries per tornar a ser alcaldable d’ERC a Barcelona. Foto: Línia/Arxiu

La Federació de Barcelona d’Esquerra Republicana ja ha iniciat el procés de primàries per escollir el seu candidat per a les eleccions municipals del 2023. Després de Setmana Santa s’obrirà el termini per a la recollida d’avals dels candidats i més endavant, el 6 de maig, es proclamaran les candidatures. Està previst que el 27 de maig se celebrin les votacions i que l’endemà es proclami el cap de llista.

Qui ja ha confirmat que s’hi presentarà és l’actual líder d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall. Ho ha fet en una entrevista a Nació Digital, en la qual explica que veu “difícil” exportar a la capital catalana el model de govern bipartit ERC-Junts que hi ha a la Generalitat perquè el paper de Junts no serà prou “rellevant” a l’Ajuntament barceloní. Maragall considera que les pròximes eleccions municipals seran una dicotomia entre els republicans i els socialistes, els quals assegura que no poden ser socis de govern d’ERC. “Clarament, no, i menys ara”, afirma al respecte.

El líder dels republicans a Barcelona també té paraules per a l’alcaldessa Ada Colau, de la qual diu que està més centrada en la seva “protecció personal” que en la ciutat.

A l’espera de saber si hi ha més aspirants o no, tot apunta, doncs, que Maragall tornarà a ser el cap de llista d’ERC a Barcelona. De fet, tant el president Pere Aragonès com Oriol Junqueras ja l’han avalat públicament.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram