El còctel de gambes és un clàssic de tota la vida que mai passa de moda i que sempre és una bona opció per a tenir en compte a l’hora de planificar un menú, sobretot si estem de celebració i tenim convidats a casa. És fresc, lleuger i molt vistós, a més de senzill de fer. El còctel de gambes resulta sempre deliciós, sigui servit com a entrant o com a aperitiu. Hi ha moltes versions, però avui te’n presentem una que mai falla.
Ingredients
- Gambes o llagostins cuits
- Pinya (millor si és natural, però també pot fer-se amb pinya en almívar)
- Enciam
- Surimi o palets de cranc
- Blat de moro
- Altres ingredients opcionals i que combinen molt bé en aquest plat són l’alvocat, el pollastre o el lluç, entre altres.
Per a la salsa rosa:
- Maionesa (ou, oli d’oliva verge, llimona, sal)
- 2 culleradetes de quètxup
- 1 culleradeta de mostassa
- 1 suc de taronja
- Opcional: licor
Preparació
- El primer que farem serà rentar i tallar l’enciam en juliana.
- A continuació, tallarem en quadradets petits la pinya, el cranc i els llagostins, reservant-ne uns quants amb pela per a la decoració.
- Per a la salsa, és imprescindible partir primer d’una maionesa (tret que optem per comprar-ne alguna ja preparada), a la qual afegirem el quètxup, la mostassa i el suc de taronja i barrejarem bé tots els ingredients perquè quedin integrats.
- Col·locarem a la copa una capa d’enciam i a sobre, anirem afegint tota la resta d’ingredients.* La salsa sempre és millor presentar-la a part perquè cada comensal se n’afegeixi la quantitat que desitgi.
* Podem substituir les copes de còctel per pinyes buidades i tallades per la meitat.
Eva Remolina, AMIC