Mayoral adeu

Mayoral s’ha acomiadat avui de l’alcaldia de Granollers. Foto: Línia

Ja és oficial. Josep Mayoral ha renunciat al seu càrrec d’alcalde de Granollers aquest vespre després de viure el que ha estat el seu darrer ple com a batlle. I ho ha fet en una Sala de Plens plena de gom a gom, davant de tot l’equip de govern i d’una cinquantena de ciutadans que no han volgut perdre’s l’oportunitat de dir adeu a un dels alcaldes més històrics de la ciutat.

“Ha estat una setmana molt especial, de moltes emocions, i es fa estrany pensar que m’assec en aquest hemicicle per última vegada després de 35 anys, més de mitja vida”, ha dit Mayoral en l’inici del seu discurs. “Però tot té un final. Les coses comencen i acaben. Algun dia havia de passar i aquest dia és avui”, ha afegit.

Durant el seu discurs, Mayoral ha continuat donant una triple explicació sobre la seva dimissió: és el moment d’escoltar la família, el seu propi cos i també de viure la ciutat d’una altra manera. Ha volgut, també, donar les gràcies a totes les persones que l’han acompanyat en tot aquest temps. A la gent de Granollers, als companys, als treballadors municipals, al teixit associatiu, a la resta d’alcaldes, als grups de l’oposició, a la seva dona… “De fet, podria anar repetint aquest gràcies mil vegades”, ha dit emocionat.

Tot plegat, per acomiadar-se d’un mandat que, segons ha assegurat, és el millor que recorda en la seva llarga trajectòria, i per donar la benvinguda a una altra etapa. “Haurem de seguir treballant així, en un context molt complicat, però la ciutat ho farà bé i ara amb un nou lideratge”, ha argumentat Mayoral, prosseguint amb un parlament dedicat a la futura alcaldessa.

“L’Alba [Barnusell] suposa un canvi de gènere i de generació, i això serà bo per a Granollers i per al conjunt de la societat”, ha dit el batlle. “De fet, fa anys que és la peça clau del projecte de ciutat que tenim i amb ella tindrà una nova dimensió, la que el futur de la ciutat necessita”, ha afegit.

Al llarg del vespre, els representants dels diferents grups municipals també han volgut dir-hi la seva i tots ells, en discursos d’agraïment i d’afecte cap a Mayoral, han destacat la feina i el compromís que en tot aquest temps l’alcalde ha tingut amb la ciutat.

“Em trobareu pels carrers”

Per tot això, el ‘Mayo’ ha dit que marxa feliç. “Estic molt content del que he fet i renuncio a l’alcaldia, però a cap dels meus principis”, ha puntualitzat. “De fet, em trobareu pels carrers i les places, perquè el meu compromís amb la ciutat segueix sent viu i ben present”, ha afegit, assegurant que en cap cas serà “un jubilat de sofà” i que continuarà al servei de la ciutat.

I és que, sens dubte, avui ha estat un dia molt emotiu i sentimental per a Mayoral, que tant abans com després del ple extraordinari ha compartit moments, paraules i abraçades amb alguns dels veïns i també amb exalcaldes de Granollers, així com amb alcaldes de la comarca que, com Francesc Juzgado, de Parets, han volgut fer-li costat. Per això, un cop més ha donat les gràcies. “Gràcies a tothom, ha estat fantàstic i únic, però per a mi, i ara comença una altra etapa per a la ciutat”, ha dit. Encara que per encetar-la caldrà esperar a divendres, quan se celebrarà el ple d’investidura de la nova alcaldessa Barnusell.

Un adeu, amb tot, que ha estat molt sentit per la ciutadania i que ha deixat un ‘Mayo’ emocionat per l’estima que sempre ha rebut. “M’esteu fent viure emocions que m’acompanyaran sempre, i ha estat un honor que m’hàgiu permès ser l’alcalde de la ciutat que estimo. Moltes gràcies”, ha conclòs l’històric batlle de Granollers en el que ha estat el seu darrer discurs a l’Ajuntament.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram