Cotxe Policia Nacional

En l’operatiu hi van intervenir la Policia Nacional i les policies de Romania i França. Foto: Policia Nacional

Tot i que el grup criminal actuava a tota Europa, la seva seu era a la capital catalana. És per aquest motiu que en l’operatiu que ha alliberat 13 dones que eren explotades sexualment hi han intervingut la Policia Nacional, la policia francesa i la policia romanesa.

Les dones eren captades a Romania i traslladades en avió a Barcelona, on les anunciaven en portals web especialitzats en serveis sexuals. Més tard eren enviades a altres ciutats d’Europa.

En el marc de l’operatiu policial, coordinat per l’Europol, es van fer 13 entrades i registres domiciliaris, dels quals sis a Romania i set a França. Hi ha set detinguts per pertinença a organització criminal i tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació sexual. Cinc de les detencions es van fer a Romania i dues a França.

El mètode ‘lover boy’

Els arrestats s’adreçaven a dones en situació de vulnerabilitat econòmica i emocionalment inestables, utilitzant el mètode lover boy. Aquesta pràctica consisteix a seduir potencials víctimes que es troben en una situació de vulnerabilitat mitjançant obsequis cars i promeses d’una vida millor a l’estranger. Amb aquest engany, les víctimes arriben a abandonar les seves famílies, i una vegada arriben al seu nou destí són obligades a prostituir-se.

Les proves suggereixen que la xarxa delictiva va obtenir com a mínim 400.000 euros en ingressos il·legals a Romania a través d’empreses de transferències de diners i de serveis de missatgeria, blanquejant posteriorment el producte del delicte amb inversions. També van fer servir part dels guanys per finançar diverses activitats delictives.

Durant l’operatiu a Romania es van decomissar sis vehicles d’alta gamma, un anell valorat en 1.600 euros, 3.300 lliures turques i 2.200 euros en efectiu.

A França es van fer set entrades i registres, on es van interceptar telèfons mòbils i 20.415 euros en efectiu. A més, es van arrestar dues persones i es van alliberar les 13 víctimes.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram