Patinet en un carril bici

L’enquesta vol conèixer l’opinió que els comerços tenen, per exemple, dels carrils bici. Foto: IERMB

És necessari anar en cotxe al centre de Barcelona per fer compres o prendre alguna cosa en un bar? Els comerços de la capital catalana han de ser accessibles als vehicles motoritzats i, per tant, estar al costat d’aparcaments públics? Aquestes són algunes de les preguntes que planteja la darrera enquesta de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB), encarregada per l’Ajuntament barceloní.

Entre els mesos d’abril i maig s’iniciarà el treball de camp d’un estudi que, en paraules del mateix IERMB, vol “determinar en quina mesura el comerç de Barcelona, i en particular el de l’Eixample, necessita ser accessible en vehicle privat”.

A més, l’enquesta intentarà explorar la predisposició al canvi d’hàbits, tant en el consum com en la mobilitat, de les persones que accedeixen actualment en vehicle privat motoritzat al districte central barceloní. Alhora, es preguntarà si aquests ciutadans estan disposats a entomar els canvis que els nous projectes de pacificació produiran a Barcelona. “Parlem, per exemple, de superilles, eixos verds, nous carrils bici o del programa Protegim les escoles“, assenyala l’institut.

Per obtenir respostes, l’IERMB farà 1.000 entrevistes a comerciants sobre el perfil dels seus clients i sobre com aquests arriben als seus establiments. “També se’ls preguntarà per l’impacte que han tingut en la mobilitat dels seus clients les intervencions urbanístiques ja realitzades o previstes”, afirma l’ens públic.

D’altra banda, es faran 1.000 entrevistes a clients que arriben en cotxe o moto a aquests comerços. “Se’ls demanarà opinió sobre l’impacte de les actuals i futures intervencions urbanístiques al districte i la seva predisposició al canvi”, conclou l’IERMB.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram