masclisme mitjans comunicació

Foto de família de les signants del manifest. Foto: Àlex Recolons/ACN

L’Espai la Baronda d’Esplugues de Llobregat ha acollit aquest matí un acte amb una desena d’alcaldesses metropolitanes que demanen l’elaboració d’un nou codi ètic per als mitjans de comunicació a l’hora d’informar sobre assassinats masclistes. L’impulsor de la iniciativa és l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació, que presideix l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz. “Demanem als mitjans en global i als periodistes en particular que ens comprometem plegats a explicar les coses d’una altra manera”, ha expressat Díaz.

I és que les alcaldesses i càrrecs presents avui a la Baronda han signat un manifest de rebuig al tractament que alguns mitjans de comunicació fan dels assassinats masclistes. En aquest sentit, l’escrit lamenta que de vegades s’utilitzin dades o detalls personals de les víctimes sense “cap rigor” per fer-les servir com a “espectacle del dolor de les famílies”. “Ho hem denunciat diverses vegades, però no ens fan ni cas”, ha apuntat Díaz.

Amb tot, aquesta declaració ha estat signada pels 32 ajuntaments que formen part de l’Observatori. “Els mitjans teniu molt poder. Podeu canviar la societat. Podeu col·laborar per crear una nova societat, més segura i més igualitària”, ha conclòs Díaz.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram