Rondes de Barcelona

L’app donarà informació sobre l’estat del trànsit als usuaris. Foto: David Cobo/ACN

Són les 8.30 del matí d’un dia entre setmana. Hora punta a les rondes de Barcelona. La situació per a qui cada dia hagi d’afrontar les complicacions del trànsit a les carreteres metropolitanes pot ser exasperant. És per aquest motiu que des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) volen millorar la gestió dels nusos que travessen o rodegen la capital catalana.

Així s’anuncia en la documentació del nou contracte públic de l’ens supraterritorial, valorat en gairebé 600.000 euros, que s’emmarca en l’estratègia Smart City de l’AMB.

D’aquesta manera, l’organisme públic es planteja gestionar les rondes de Barcelona a través d’una plataforma tecnològica puntera. En paraules de la mateixa administració, l’objectiu del projecte és “millorar la qualitat dels serveis que s’ofereixen als usuaris i la seva seguretat, així com garantir un model de transport sostenible i solidari”.

Per aconseguir-ho són diverses les iniciatives que s’impulsaran. Entre les que impacten directament en la ciutadania destaca la creació d’una aplicació per a dispositius mòbils que facilitarà informació útil per als conductors. Els millors horaris per circular per les rondes, l’estat del trànsit o si hi ha hagut un accident a la carretera seran algunes de les notificacions que farà l’app.

Les altres millores

No serà l’única iniciativa sorgida del projecte. Els treballadors públics veuran la seva feina millorada gràcies a l’estratègia de l’AMB. Entre altres, el contracte estipula que l’empresa que s’encarregui del projecte haurà de gestionar la il·luminació de les rondes mitjançant un sistema intel·ligent que permeti reduir la factura elèctrica.

A més, el projecte haurà de plantejar la creació d’un sistema que faci prediccions de les incidències que es puguin produir a les rondes per tal de fer més eficients les tasques de manteniment.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram