Marihuana

Barcelona és la primera ciutat europea en consum de cànnabis, per davant d’Amsterdam. Foto: IRTA

Barcelona és la ciutat de la Unió Europea on es detecta més cànnabis a les aigües residuals, segons les últimes dades de l’Agència Europea de les Drogues, que recopila aquesta informació per analitzar les tendències en el consum de drogues.

Les dades del 2021 publicades aquest dijous indiquen que a Barcelona es consumeix més del doble de marihuana que a Amsterdam, la segona ciutat de la UE on hi ha més concentració d’aquesta substància a les aigües residuals. A la capital catalana ara es detecten de mitjana al dia més de 450 mg de cànnabis per cada 1.000 habitants, mentre que a la metròpoli holandesa se’n registren poc més de 150 mg.

Es tracta d’una tendència que s’ha disparat en els últims dos anys. La concentració de cànnabis a les aigües residuals de la capital catalana ha augmentat més d’un 200% en comparació amb èpoques prepandèmiques. Així, el 2019 la proporció d’aquesta droga era de 149 mg per cada 1.000 habitants i ara és superior als 450 mg.

Menys consum de cocaïna

En els últims dos anys s’ha reduït lleugerament la presència de cocaïna a les aigües residuals barcelonines. La capital catalana és la vuitena ciutat de la UE on més es detecta aquesta substància, un rànquing que encapçala Anvers, a Bèlgica, un dels principals punts d’entrada de cocaïna a Europa. L’estudi també ha detectat una davallada del consum d’MDMA a Barcelona respecte del 2019.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram