Aparcament pagament

La vaga ha estat anunciada per a tots els caps de setmana de l’any. Foto: ACN

El comitè d’empresa de Barcelona Serveis Municipals (BSM) ha convocat una vaga per a tots els caps de setmana d’aquest any –començant aquest dissabte 19 de març– a les zones d’estacionament regulat de la ciutat.

La protesta, a la qual estan convocats 170 treballadors, té com a objectius principals “la millora de les condicions laborals de la plantilla, tant econòmiques com sobretot de conciliació de la vida laboral i familiar”, i denunciar la “falta d’empatia” de l’Ajuntament de Barcelona i de la Direcció General de BSM cap als empleats.

Segons ha indicat aquest dimarts Comissions Obreres (CCOO) en un comunicat, la direcció de l’empresa incompleix “de forma sistemàtica” el conveni col·lectiu, incomplint els horaris i perjudicant la conciliació familiar. El sindicat també denuncia falta de contractació i mancances en el protocol de seguretat per a zones noves, així com falta de planificació. “Fa més d’un any que esperem confeccionar conjuntament un protocol sense el qual els vigilants anem a les zones amb una total incertesa i inseguretat que reverteixen en el servei i en la nostra vida personal”, indica CCOO.

Per altra banda, la plantilla lamenta que el sistema de treball actual “no funciona correctament” i deixa “exposats” tant els treballadors com els usuaris. “En el pla pràctic, la tecnologia deixa molt a desitjar; moltes vegades no dona al ciutadà la seguretat d’haver pagat, fins i tot provocant que se sancionin vehicles que han pagat per fallades al sistema”, apunta el sindicat.

Si l’empresa no escolta les peticions de la plantilla, els treballadors avisen que la vaga convocada “empitjorarà i possiblement s’ampliarà a més dies”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram