Joves fent botellot

Les dones només representen el 31% de les persones que van als botellots. Foto: Jordi Pujolar/ACN

La segona Taula ciutadana per una nit cívica, que reuneix els principals actors de Barcelona en matèria de seguretat i oci nocturn, ha presentat una diagnosi sobre la socialització nocturna del jovent.

Algunes de les dades fetes públiques per l’organisme són preocupants. La meitat dels participants a botellots tenen entre 18 i 25 anys i un 38% són menors d’edat. Així mateix, durant el 2021 la Guàrdia Urbana va desallotjar 573.500 persones de l’espai públic i va interposar 26.000 denúncies per consum d’alcohol.

El botellot també té gènere

La pràctica de comprar alcohol en un supermercat per després veure’l al carrer, normalment abans d’entrar a un bar o discoteca, està molt estesa entre el jovent de la ciutat.

Malgrat això, el botellot és una activitat que fan més els homes que les dones. En els anomenats macrobotellots, que segons la Taula són els que superen les 50 persones, elles són el 39% dels assistents, i en els botellots –menys de 50– superen per poc el 31%.

A partir dels 25 anys aquesta pràctica descendeix notablement en ambdós sexes, fet que posa en relleu la manca d’opcions d’oci reglat per a joves amb poca capacitat adquisitiva. De fet, una quarta part del jovent menor de 25 anys no va a bars ni discoteques.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram