Joves en un botellot

El síndic de Barcelona ha proposat habilitar espais per fer-hi botellots. Foto: Eli Don/ACN

La proposta del síndic de Barcelona per fer front als botellots no ha deixat ningú indiferent. Les reaccions a la idea d’habilitar espais per fer-hi botellots, amb accés ràpid a serveis sanitaris i amb punts d’emergència en cas d’agressions masclistes, ha generat opinions contràries. Mentre que algunes veus ho consideren un desencert, altres ho veuen una bona pensada per combatre un problema que des de fa molt temps està enquistat a la capital catalana.

La primera reacció ha estat la de la patronal de l’oci nocturn Fecalon, que ha qualificat la proposta del síndic de Barcelona “d’oci de mala qualitat”. Així mateix, l’organisme ha considerat que els botellots s’han radicalitzat per les restriccions de la pandèmia i el tancament de l’oci nocturn. Per això, Fecalon ha declarat que els locals nocturns i les discoteques són “un servei indispensable” i que el problema “real” associat als botellots és el dèficit de locals a Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Tampoc ha vist amb bons ulls la proposta del síndic el primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni. El socialista ha assenyalat que “l’ocurrència de fer un botellòdrom no està a l’agenda del govern municipal”. Si bé des del síndic es desmarquen d’aquesta definició i reiteren que la seva proposta no implica crear un botellòdrom, Collboni ha afirmat que la idea de la sindicatura “és apagar el foc amb benzina”. “Sempre he donat suport al sector de l’oci nocturn com un actor clau per garantir una oferta segura i de qualitat”, ha afegit.

Més enllà del primer tinent d’alcaldia, l’Ajuntament no ha volgut valorar la proposta del síndic. De fet, el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, ha declinat pronunciar-se al respecte quan li han preguntat pel tema.

Qui sí que ho ha fet ha estat ERC. La formació independentista, més moderada que Collboni i a través d’un tuit del regidor Jordi Coronas, ha assenyalat que “el síndic ha de fer de síndic” i que “una proposta així no s’ajusta al seu marc”. A més, ha dit que “la ciutat pot oferir alternatives molt millors a la cultura de beure al carrer”.

A favor

En una línia diametralment oposada s’ha situat el Consell de la Joventut de Barcelona, que ha celebrat la proposta i l’ha considerat una solució “constructiva que va més enllà de la criminalització de les persones joves”.

L’organisme ha recordat que quan es parla del jovent de la ciutat no es tenen en compte les persones joves i ha afegit que “habilitar espais és una mesura necessària i no és contradictòria amb treballar per fomentar models d’oci alternatius”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram