Nens pujant a un autobús

Foment del Treball reclama mesures urgents per pal·liar l’encariment dels carburants. Foto: Foment del Treball

Hi ha una guerra a milers de kilòmetres, però les conseqüències es fan sentir a la metròpoli. L’efecte papallona s’ha instal·lat a les nostres vides amb la globalització. La crisi dels carburants que està vivint tota Europa és evident, i encara es podria notar més pròximament si parlem dels transports col·lectius. Així ho ha alertat Foment del Treball.

Segons la patronal, la situació del sector dels transports terrestres de viatgers és insostenible davant “la pujada històrica i sobtada dels preus dels carburants”.

Des del març de 2020 el preu del combustible ha augmentat un 45%, passant d’1,159 euros el litre de Gasoil A a 1,656 euros el març de 2022. En termes de costos globals, aquest augment ha suposat un increment del 17% per als transportistes dels transports col·lectius.

La patronal considera que el sector és un aliat en la lluita contra la crisi climàtica i la descongestió de les ciutats, i és per això que reclama “mesures urgents per garantir el dret a la mobilitat de les persones, ja sigui per anar a l’escola, a treballar o en els desplaçaments per motius personals”.

“És necessari pal·liar el sobrecost que els autònoms i les empreses dedicades al transport col·lectiu estan afrontant des de fa mesos, i que es pot intensificar i prolongar més en el temps amb la guerra provocada per la invasió d’Ucraïna”, consideren els empresaris. Per a Foment, si no es fan esforços al respecte, “les companyies i els professionals hauran d’abandonar l’activitat”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram