Edifici d'oficines al 22@

La creació del 22@ el 2000 és un dels motius del potencial de Barcelona en l’àmbit tecnològic. Foto: Albert Bataller/ACN

Barcelona va absorbir el 2021 el 70% de les contractacions de les empreses tecnològiques a l’Estat, segons ha assegurat el director de CBRE Barcelona, Xavier Güell, durant l’acte Tendencias 2022.

En comparació amb la resta de ciutats europees, la capital catalana també va liderar el rànquing de ciutats amb més exposició al sector tecnològic, amb un 48%, superant Amsterdam (37%), Dublín (31%), Bucarest (29%) i Londres (29%). “Vuit de les deu empreses més grans del món ja són tecnològiques, quan en el 2014 només n’hi havia tres. És evident que aquest és un sector de present i de futur”, ha assenyalat Güell, que ha subratllat que la capital catalana ha escalat del setè lloc com a ciutat europea més exposada al sector tecnològic al primer lloc, l’any passat.

CBRE apunta que un dels principals motius de la consolidació de Barcelona com a pol d’atracció del sector tecnològic és el 22@. “L’aposta de Barcelona pel sector tecnològic ve de lluny, amb fites tan importants com la creació del 22@ l’any 2000, un lloc privilegiat que ofereix els espais i l’entorn perfecte per a l’aterratge de les empreses tecnològiques a la nostra ciutat”, ha continuat Güell.

Altres elements que identifica CBRE són que la capital catalana continua sent molt competitiva en termes de preus d’oficina, tot i ser de les ciutats on aquests preus han pujat més en els darrers sis anys. En aquest sentit, el sector tecnològic ha sumat el 50% de la contractació de metres quadrats de lloguer a la ciutat.

Un dels sectors que presenta més recorregut de futur és el dels videojocs, que ha sigut un dels més resilients durant la pandèmia. Aquesta indústria ocupa actualment 40.000 metres quadrats.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram