Mobile World Congress

Els més de 60.000 assistents al MWC han superat les expectatives de l’organització. Foto: ACN

No ha tornat a les xifres de les edicions prepandèmia, però ha recuperat el múscul i la il·lusió. Més de 60.000 persones de 200 països han assistit al Mobile World Congress (MWC) d’enguany, i segons els seus organitzadors l’esdeveniment “ha tornat a posar Barcelona al centre del món”.

Minuts després del tancament d’aquesta edició, el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, reconeixia que s’havien superat les expectatives de l’organització i subratllava “l’altíssim nivell de participació i de qualitat”. “Sabíem que seria un esdeveniment d’impacte, però aquestes xifres són molt importants”, deia.

Per la seva banda, la GSMA, organitzadora del congrés, definia el MWC d’enguany com una edició “vibrant” i “dinàmica”. Les seves afirmacions quedaven avalades pels 1.900 expositors, un miler de ponents –dels quals un 97% presencials– i al voltant de 500.000 espectadors únics en línia. Així mateix, el CEO de la GSMA, John Hoffman, afirmava que l’impacte econòmic superarà els 240 milions d’euros previstos inicialment.

Per últim, el director general de la fundació Mobile World Capital Barcelona, Carles Grau, comentava que amb el Mobile “Barcelona s’ha posicionat novament com a capital mundial de les tecnologies”.

El futur del MWC

Ja hi ha dates per a l’edició del 2023 del Mobile World Congress. Segons assenyalava TV3 la nit de dijous, es durà a terme entre el 27 de febrer i el 3 de març de l’any vinent.

Més difícil de pronosticar és el futur a llarg termini de l’esdeveniment. Serrallonga no va voler parlar sobre la pròrroga del MWC més enllà del 2024 i es va limitar a dir que cada edició és “una avaluació continuada”. “La nostra feina és fer-ho bé cada any, i fa molts anys que creixem junts”, apuntava el director general de Fira de Barcelona, que afegia que “toca fer la feina ben feta cada any”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram