Barcelona

L’Ajuntament i la Cambra de Comerç han elaborat un informe sobre la posició de Barcelona entre les primeres ciutats del món. Foto: Arxiu

“Barcelona es troba entre les millors ciutats del món” o “Barcelona va sortir fa temps de la llista de les millors ciutats del món”. Són dues sentències contradictòries. L’única cosa que canvia és qui les diu. Depèn de qui parli, la capital catalana és capdavantera o ja no té la preeminència que ostentava fa anys.

A principis de febrer, el president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, afirmava que Barcelona havia sortit de la llista de les 10 primeres ciutats del món. Tanmateix, l’edició del 2021 de l’Observatori Barcelona, impulsat per l’Ajuntament i la Cambra de Comerç de Barcelona i presentat avui pel primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, i la presidenta de la Cambra, Mònica Roca, situa la capital catalana com un referent internacional en àmbits tan diferents com la innovació tecnològica o la seguretat.

Concretament, i segons l’Observatori, Barcelona és la novena ciutat del món pel que fa a recepció de projectes estrangers d’inversió. Per davant té Nova York, Amsterdam, Berlín, Dubai, Düsseldorf, Singapur, París i Londres, que ocupa la primera posició.

Si es tracta de les ciutats a les quals volen anar a treballar els estrangers, Barcelona també és la novena ciutat del planeta. Per davant seu hi ha Nova York, Singapur, Tòquio, Abu Dhabi, Berlín, Dubai, Amsterdam i Londres. Pel que fa als treballadors de la indústria digital, Barcelona perd un lloc i se situa en la desena posició.

En l’apartat de seguretat, la ciutat catalana ocupa l’onzè lloc. Copenhaguen, Toronto i Singapur copen les primeres posicions en aquest àmbit.

La millor i la pitjor posició

La llista en què Barcelona surt millor parada és la que fa referència a la captació de projectes tecnològics en l’àmbit europeu. En aquest cas, la capital catalana és la setena ciutat, per darrere de Munic, Amsterdam, Estocolm, París, Berlín i Londres, que ocupa la primera posició un altre cop. Projectes com el 22@ o el Mobile World Congress estarien al darrere d’aquest bon resultat i, és clar, el fet que aquesta llista només faci referència al continent europeu.

És en el cas de la sostenibilitat en què Barcelona està pitjor posicionada. Aquí, la capital catalana és catorzena en una llista encapçalada per Amsterdam, Londres i Pequín.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram