Autobusos

El contracte implica la gestió dels gairebé 300 autobusos que té l’AMB. Foto: AMB

La xifra es diu de pressa, però la quantitat que destinarà l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) al transport dels municipis de la zona nord és una de les inversions més elevades de l’organisme en els darrers anys.

Seran exactament 639 milions d’euros, repartits en set anys, per a la gestió dels viatges en autobús, tant de dia com de nit, entre els municipis de Badalona, Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Montgat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet i Tiana.

Es tracta de la gestió d’una flota de 283 autobusos que, segons els documents de l’AMB, haurà d’ampliar-se a 319 durant aquest any i a 329 el 2023. Així mateix, l’empresa que s’endugui el contracte milionari també s’haurà d’encarregar de la gestió de les 1.704 parades d’autobús que l’AMB té al territori, de les quals 1.037 són marquesines.

El desistiment

No és la primera vegada en l’últim any que es dona a conèixer una licitació similar. El 2021 es va fer públic el concurs de la gestió del transport per 646 milions d’euros –7 milions menys que ara– i aleshores va quedar desert. Des del 25 de febrer, quan començava el període d’ofertes públiques, fins al 23 març cap empresa va presentar-se al concurs.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram