Guàrdia Urbana

El consistori invertirà 1,2 milions d’euros en una nova comissaria a Ciutat Vella. Foto: Arxiu

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest dilluns la convocatòria de 241 noves places per al cos de la Guàrdia Urbana. Així assolirà la xifra més alta d’agents de la història de l’entitat. Quan s’assignin les places, al novembre, la Guàrdia Urbana tindrà més de 3.500 membres. Una part dels nous policies treballaran a Ciutat Vella, a la nova comissaria del carrer Tàpies, que s’inaugurarà a l’octubre i on s’invertiran un 1,2 MEUR per reforçar la lluita contra els narcopisos, els robatoris i el proxenetisme. L’altre equipament del barri, el de la Rambla, es mantindrà i acollirà altres unitats del cos com la Unitat d’Investigació i el punt d’Atenció a Víctimes de la Violència Masclista.

L’anunci de les noves places de la Guàrdia Urbana l’ha fet el tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, en una roda de premsa celebrada a la futura comissaria del cos al carrer Tàpies. També hi ha participat el tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, de l’intendent major de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, i del regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa.

Quan presentar-s’hi?

El procés de selecció s’obrirà a finals del mes de febrer, amb l’obertura del període de presentació de sol·licituds, i finalitzarà al novembre amb l’assignació de les places. Les persones que aconsegueixin plaça podran iniciar el curs de l’Escola de Policia el mes de gener de 2023.

Collboni ha reivindicat l’increment d’agents com la realització d’un “compromís adquirit amb la ciutadania” i ha anunciat que el procés mantindrà una quota del 40% per a dones i que, com a novetat, s’incorporen tres idiomes nous a la prova d’aptituds: el francès, l’italià i l’alemany.

“Si tenim més agents, hem de tenir més espais”, ha afegit Collboni per explicar la inversió d’1,2 MEUR en la nova comissaria del barri de Ciutat Vella al carrer Tàpies, on s’ha celebrat la roda de premsa, que fins ara era un edifici del Consell Comarcal del Barcelonès.

Reforçar Ciutat Vella

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha justificat la creació de les noves dependències del carrer Tàpies argumentant que la comissaria actual del barri, a la Rambla, “fa anys que és del tot insuficient per manca d’espais i de condicions”.

No obstant això, aquesta nova ubicació de la Guàrdia Urbana a Ciutat Vella no entrarà en funcionament fins a la tardor. Quan s’obri, la comissaria comptarà amb 500 agents que, en paraules del regidor del barri, se centraran en la persecució de “delictes de robatoris i de proxenetisme i en la problemàtica dels narcopisos”.

Per la seva banda, l’edifici de la Rambla 43 seguirà en funcionament, tot i que la idea de l’Ajuntament és que aculli altres unitats del cos com la Unitat d’Investigació, actualment ubicada a la Zona Franca, i un punt d’Atenció a Víctimes de la Violència Masclista.

Un cop finalitzi el trasllat, la Guàrdia Urbana disposarà de tres edificis policials al districte de Ciutat Vella: la comissaria de la Unitat Territorial de la Guàrdia Urbana a Tàpies 4, l’Oficina Conjunta de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra situada en el número 32 del Passeig Joan de Borbó, i les dependències policials de Rambles 43.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram