Municipalistes

Els impulsors del grup són José María Osuna, Pilar Castillejo, Ignasi Llorente i Nora San Sebastián. Foto: MxRddB

A efectes pràctics, la creació del grup Municipalistes per la República des de Baix (MxRddB) a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que s’ha presentat aquest dimecres, no suposa un canvi substancial en la política metropolitana. Quatre consellers de l’AMB de l’òrbita de l’esquerra municipalista s’han unit per conformar el que han batejat com a “grup més gran de l’oposició”. Es tracta dels polítics José María Osuna, alcalde de Ripollet, Pilar Castillejo, tinenta d’alcalde de Ripollet, Ignasi Llorente, alcalde de Torrelles de Llobregat, i Nora San Sebastián, regidora de Guanyem Badalona.

A partir d’ara, el grup format per Decidim Ripollet, Compromís i Acord per Torrelles i Guanyem Badalona funcionarà com un projecte comú dins del Consell de l’AMB. “Compartim programa polític, entenem la política des de la cooperació i ens mou assolir objectius comuns en marcs competencials i territorials més amplis”, han explicat els creadors de la iniciativa.

Més enllà de la força del grup en si, el projecte és sobretot una esmena a la totalitat a l’AMB. A més de recordar que l’ens territorial metropolità té el tercer pressupost més alt de Catalunya, el grup critica que es tracta d’una institució “sense visió global i transversal al darrere”. “En 10 anys ningú ha estat capaç de presentar una proposta estratègica veritablement transformadora”, afirmen.

A més, lamenten que l’AMB sigui “l’única gran institució del país que no ha patit cap canvi substancial de lideratge polític”. El cert és que, mentre que en altres organismes els partits majoritaris escenifiquen les seves disputes sense embuts, el govern metropolità està format per un quadripartit amb PSC, comuns, ERC i Junts per Catalunya. Una coalició que, d’altra banda, aglutina 81 dels 90 consellers de l’AMB.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram