La Marató

La Marató d’aquest any recupera les tradicionals quatre seus telefòniques. Foto: La Marató

El 19 de desembre se celebrarà la trentena edició de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. Tot i que serà aleshores quan es farà el programa especial que ja s’ha convertit en una data ineludible de la solidaritat catalana, des de fa una setmana les màquines ja han començat a funcionar.

El passat 7 de novembre es va desplegar la campanya, que té com a objectiu divulgar i sensibilitzar sobre la salut mental i que anirà farcida d’activitats. Tal com destaca el president de la Fundació La Marató de TV3, Lluís Bernabé, es faran al voltant de 5.500 sessions divulgatives sobre salut mental que arribaran a uns 200.000 joves de tota Catalunya.

Una de cada quatre persones

La salut mental ha estat un dels grans temes sorgits arran de la pandèmia. Amb la crisi sanitària s’han pogut veure les mancances d’un sistema de salut que no sempre posa al centre l’estat d’ànim de la ciutadania. És per aquest motiu que la temàtica de La Marató d’enguany no podia ser una altra.

“Els trastorns mentals són alteracions de la salut que impliquen una disfunció del pensament, les emocions, la conducta i que impacten en tots els àmbits de la vida”, expliquen des de la mateixa organització. “Afecten una de cada quatre persones al llarg de la seva vida i més de la meitat comencen a l’adolescència”, afegeixen.

És en aquest sentit que La Marató vol centrar-se en la prevenció i el tractament precoç dels trastorns, dotant d’eines la nostra societat per erradicar-los des d’una perspectiva integral i comunitària de la salut mental.

Novetats

Si bé en els darrers anys, i a causa de la pandèmia, el format original de La Marató havia hagut de variar, en l’edició d’enguany s’intentarà tornar a la normalitat. “La Marató recupera les tradicionals quatre seus telefòniques i els voluntaris per rebre les donacions el dia del programa, i ho farà adoptant les mesures sanitàries vigents. Per tot això, s’han modificat els horaris, el nombre i els torns de voluntaris i l’espai entre els telefonistes, perquè al llarg de la jornada no se sobrepassi el 50% d’ocupació dels diferents espais”, detallen des de la fundació.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram