Jordi Puigneró

El vicepresident Jordi Puigneró va presentar l’informe a la COP26. Foto: Vicepresidència/ACN

Un estudi elaborat per la Generalitat i Microsoft calcula que adoptar el teletreball pot estalviar “fins a un 24%” d’emissions de carboni gràcies a la minimització dels desplaçaments i del consum energètic. Segons ha assenyalat l’ACN, aquest estalvi equival al carboni que absorbeix anualment un bosc de 53,8 hectàrees o a l’eliminació de més de 47.000 vehicles de la circulació durant un dia.

L’informe estipula que la implantació de models de treball híbrid ha permès eliminar 220,5 tones d’emissions de carboni en un any i conclou que la reducció anual d’emissions de cada treballador pot arribar a l’11% si s’adopten sistemes de treball en remot.

L’estudi s’ha fet analitzant el comportament de 320 treballadors de la Generalitat entre els anys 2019 i 2021 . A parer del Govern, si aquesta modalitat fos àmpliament adoptada en les empreses i institucions públiques del país “estaríem davant una política efectiva de descarbonització de la mobilitat i aconseguiríem avançar-nos en anys en els objectius de reducció d’emissions”.

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, indicava durant la presentació de l’informe que el teletreball és “el millor antídot contra el canvi climàtic”, perquè es redueixen desplaçaments, carbonització i petjada ecològica alhora que s’augmenta el benestar. Puigneró assenyalava que la Generalitat ha estat “capdavantera” en la implantació del teletreball, però advertia que ara no es poden fer “passes enrere”.

Les dades es van presentar dijous a la ciutat escocesa en el marc de l’acord de col·laboració entre la Generalitat i Microsoft per aplicar tecnologies al núvol a la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP26).

WhatsAppEmailXFacebookTelegram