Patinets

En nou mesos la Guàrdia Urbana de Barcelona ha posat 14.200 sancions a conductors de patinets. Foto: Albert Segura Lorrio/ACN

Els accidents de patinets creixen a Barcelona. Així ho indiquen les dades aportades per la Guàrdia Urbana de gener a setembre i que quantifiquen en 540 els accidents en què es van veure implicats aquests vehicles.

Això representa un augment considerable respecte de l’any 2019, quan es van produir 489 casos, i un augment molt notable si ho comparem amb l’any 2020. Òbviament, en aquest darrer cas cal tenir en compte les restriccions de mobilitat que es van decretar per la Covid-19.

Sigui com sigui, el cert és que, mentre creixen els accidents, també ho fan les denúncies a patinets que la Guàrdia Urbana posa. En només nou mesos, l’increment en relació amb l’any 2019 ha estat del 117%. Si fa dos anys es van posar 6.546 sancions, el 2021 han estat 14.200.

En aquesta línia, les infraccions més destacables són les que tenen a veure amb circular amb el patinet elèctric per on no toca. Voreres, carrils no habilitats o zones delimitades per a l’ús exclusiu dels vianants són alguns exemples d’aquests indrets. De fet, una de cada tres sancions està relacionada amb aquests fets.

Segons expliquen des de l’Ajuntament, entre les denúncies més recurrents per circulació de risc “hi trobem la de no respectar els semàfors en vermell (2.746), conduir utilitzant auriculars (1.658) i transportar un nombre de persones superior a l’autoritzat (1.491)”.

Més control

És per tots aquests motius que des de la mateixa Guàrdia Urbana han anunciat que intensificaran “el reforç que es va iniciar el mes de gener”. Així mateix, el cos policial ha recordat que les sancions a què s’exposen els conductors de patinets són de 500 euros si circulen sota els efectes de l’alcohol o les drogues i de 200 euros si se salten un semàfor o porten auriculars.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram