Parada d'autobús

L’AMB invertirà més de 720.000 euros en la reparació de parades d’autobús. Foto: AMB

Els pròxims anys les parades d’autobús del transport metropolità viuran una transformació sense precedents. Així s’ha donat a conèixer a través del portal de contractació pública de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

L’ens social ha anunciat que invertirà 720.000 euros durant els pròxims quatre anys en la “fabricació, el subministrament, la instal·lació, la reparació, el trasllat i la retirada de plataformes d’accés per a l’embarcament a les parades d’autobús de diversos municipis de l’àmbit metropolità”.

Amb el projecte es vol garantir “un nivell de qualitat correcte de l’espai d’espera a les parades sota els criteris de comoditat, seguretat i accessibilitat”.

Segons ha detallat l’AMB, “en casos en els quals la vorera existent no té suficient espai es pot optar per instal·lar elements prefabricats que formin una plataforma, d’una manera ràpida, sense necessitat d’estudis, projectes, llicències o permisos que requereix una obra a la via pública”.

70 parades en 20 municipis

En total, l’AMB renovarà al voltant de 70 parades. Tot i que la majoria d’actuacions es duran a terme en territori metropolità, l’ens supramunicipal assegura que “també formaran part de l’àmbit d’actuació aquells municipis que, tot i no pertànyer a l’àmbit territorial, tinguin un acord amb l’AMB per gestionar les parades d’autobús del seu municipi”.

Així, els municipis on s’actuarà són Badalona, Castelldefels, Cornellà, el Papiol, el Prat de Llobregat, Esplugues, Gavà, l’Hospitalet, Montcada i Reixac, Montgat, Ripollet, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Sant Just, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet i Viladecans.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram