Trànsit

Des del Servei Català de Trànsit es demana als usuaris que planifiquin la tornada amb antelació. Foto: Servei Català de Trànsit

Demà dilluns 1 de novembre, entre les 12 del migdia i la mitjanit, es preveu que 265.000 vehicles tornin cap a l’àrea metropolitana de Barcelona des de la resta del país. I això, com ja se sap, és gairebé sempre sinònim de cues: les temudes retencions que ens fan perdre el temps –i la paciència– a la carretera, aturats amb el nostre cotxe.

Davant d’aquestes situacions, el més intel·ligent és anar a contracorrent. I una manera fàcil de fer-ho és mirar què va passar l’any passat o, tenint en compte la situació de pandèmia, fa dos anys. Així doncs, el 2019 hi va haver cues sobretot pels volts de les set de la tarda. Aquesta és l’hora que és més important evitar, però, de fet, des del Servei Català de Trànsit es recomana, en la mesura del possible, no viatjar durant la franja horària de 17 a 21 h, en què es preveu un nombre més elevat de desplaçaments.

Aquesta és la primera operació especial clarament de tardor i, per aquest motiu, les vies amb una mobilitat més elevada seran les que connecten amb zones de muntanya i interior com la C-16, C-17, C-14 i C-55, així com l’N-145 que va a Andorra. També hi haurà retencions importants a l’AP-7, la B-23 i la C-58. A més, també es pot complicar la situació a l’A-2, als trams de Jorba i entre Castellolí i Abrera.

És per tot això que des del Servei Català de Trànsit es demana als ciutadans que planifiquin la tornada amb antelació i que s’informin de la situació viària des d’aquest web. I, com sempre, s’apel·la a la màxima prudència i responsabilitat dels conductors per prevenir possibles accidents. Aquest any, fins al 27 d’octubre, ja han mort a la xarxa viària interurbana catalana 111 persones en 105 accidents mortals.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram