Metròpoli

Barcelona i Badia del Vallès són els dos municipis que no han signat les declaracions. Foto: AMB

Pràcticament tots els municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona han signat les anomenades declaracions d’àrees d’habitatge tens. Es tracta de zones on els preus del lloguer que han de pagar els inquilins són abusius i en les quals es vol regular sobre els contractes per evitar la precarització del veïnat.

Així ho reconeix l’acord adoptat per l’AMB amb 20 municipis que renoven per cinc anys la declaració d’àrea d’habitatge tens aprovada el setembre del 2020.

Al mateix temps, s’ha aprovat inicialment la declaració de 10 municipis, amb la qual cosa ja són 14 els municipis on es preveu aprovar definitivament la declaració al mes de setembre.

En aquest cas són les declaracions d’àrees d’habitatge tens de Cerdanyola, Cervelló, Corbera, l’Hospitalet, Molins de Rei, la Palma de Cervelló, Sant Adrià, Sant Climent, Santa Coloma i Tiana, que han quedat aprovades inicialment i que s’afegeixen a les de Begues, Castellbisbal, el Papiol i Torrelles de Llobregat.

Dos municipis sense declaració

Dels 36 municipis que hi ha a l’àrea metropolitana, 34 han aprovat o estan en vies d’aprovar una declaració d’àrees d’habitatge tens.

Quins dos municipis manquen? El primer d’ells és Barcelona, que, segons informa l’AMB, farà una declaració “a través del mateix Ajuntament”. Per altra banda, al municipi de Badia del Vallès, “ateses les seves característiques especials, no s’estima necessari tramitar la declaració”, explica l’ens territorial.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram