Bicicleta

La capitalitat de la bicicleta de Barcelona comptarà amb el suport de la Generalitat i l’Ajuntament. Foto: Ajuntament de Barcelona

Tres seran els esdeveniments que convertiran Barcelona en la capital mundial de la bicicleta entre els dies 5 i 10 d’octubre.

En el que s’ha anomenat CICLOBCN21 i sota el lema de Pedalem ciutats i territori, per primera vegada un mateix esdeveniment a la ciutat acull tres congressos internacionals del sector del ciclisme: el Congrés EuroVelo i Cicloturisme 2021, el XVIII Congrés Ibèric La bicicleta i la ciutat i el 7è Congrés Internacional de la Bicicleta.

Així, els tres inclouran espais d’exposició, trobades entre professionals, visites tècniques i activitats a l’espai públic. Segons han explicat des de les diverses administracions implicades, l’objectiu és “reivindicar el protagonisme de la bicicleta i refermar el compromís de les institucions i la ciutadania per fomentar-ne l’ús”.

Per aconseguir convertir Barcelona en la capital mundial de la bicicleta amb el CICLOBCN21, ha estat necessària la unió de molts agents: la Generalitat de Catalunya, que ha liderat la iniciativa, amb l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Federació Europea de Ciclistes (ECF), la Federació Portuguesa de Cicloturisme i Usuaris de la Bicicleta (FPCUB), ConBici i FEM Bici i el suport de persones voluntàries i entitats ciclistes d’arreu del territori.

Una agenda carregada

El Congrés EuroVelo i Cicloturisme 2021 és el principal congrés internacional en l’àmbit del cicloturisme i en aquest cas se celebrarà entre el 5 i el 7 d’octubre.

Entre altres activitats hi haurà una sessió plenària per reflexionar sobre la contribució social del cicloturisme o una presentació de casos d’èxit i bones pràctiques en els àmbits de la salut, les infraestructures, la recerca, la innovació, la reactivació econòmica i la generació d’ocupació mitjançant el cicloturisme.

Pel que fa al 7è Congrés Internacional de la Bicicleta i al 18è Congrés Ibèric La bicicleta i la ciutat, les dates que cal apuntar són el 7 i 8 d’octubre.

En aquests casos els esdeveniments serviran per debatre sobre l’ús de la bicicleta com a vehicle d’ús prioritari a les ciutats en els darrers anys.

Per últim, entre els dies 9 i 10 d’octubre es desenvoluparan activitats socials per part de les entitats i l’Ajuntament de Barcelona coincidint amb la festa anual de la bicicleta de la ciutat.

L’organització ja ha obert les inscripcions per a aquelles persones que s’hi vulguin apuntar.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram