Immobiliària

Els preus dels pisos a Barcelona són els més alts de tota Catalunya. Foto: Sílvia Junyent Dalmau/ACN

Tot feia preveure que la pandèmia modificaria el mercat immobiliari. Amb els primers mesos de confinament es va arribar a especular que la caiguda de preus, tant en el lloguer com en la compra, no tindria precedent.

Malgrat això, els vaticinis en el cas de Barcelona no han acabat de complir-se. Això és el que indica l’Índex del preu del metre quadrat en la compravenda d’immobles de segona mà publicat el 2 de juliol per l’Ajuntament de Barcelona. Són xifres relatives al segon trimestre del 2021.

En aquest sentit, els preus dels habitatges de segona mà a Barcelona amb prou feines han baixat en el que va d’any. Només un 1%. Com sempre, però, tot va per barris. Així, al districte de les Corts sí que s’ha vist una rebaixa substancial, ja que el preu del metre quadrat ha baixat quasi un 4%. Passa el mateix a Nou Barris, on ara el metre quadrat es compra a 2.422 euros, quan durant el primer trimestre el preu era de 2.510 euros.

En termes absoluts, és a Sarrià-Sant Gervasi on segueix sent més difícil comprar un immoble, ja que el preu del metre quadrat arriba als 5.237 euros, una xifra molt allunyada de la de Nou Barris, el districte on el metre és més assequible.

LA CIUTAT MÉS CARA
Comprar-se una casa de segona mà fora de la capital catalana acostuma a ser més barat. A Lleida, per exemple, el preu del metre quadrat és de 1.055 euros, a Tarragona de 1.667 i a Girona de 2.071.

Passa exactament el mateix a la resta de l’Estat espanyol. Amb l’excepció de Donostia, on el metre quadrat val 4.858 euros, la resta de ciutats, fins i tot Madrid (2.945 euros), registren preus molt inferiors a Barcelona.

A València, el preu és similar al de Lleida i el metre quadrat val 1.269 euros. És també aquí on entre el primer i el segon trimestre veiem una davallada més gran dels preus: els pisos de segona mà costen un 31% menys.

Altres ciutats com Sevilla (30%), Granada (27%) o Saragossa (17%) també han experimentat una forta baixada dels preus en el mercat de segona mà.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram