Pisos

Al barri de les Tres Torres, la renda anual mitjana de les llars supera els 38.000 euros. Foto: Google Maps

Més de 18.000 euros. Aquesta és la diferència de renda anual entre les llars del districte de Sarrià-Sant Gervasi, el més ric de Barcelona, i el de Ciutat Vella, el més pobre. D’aquesta manera, mentre que al primer les famílies disposen de 33.113 euros de mitjana, les del segon només en tenen 14.505.

Les dades deriven de l’últim estudi estadístic elaborat per l’Ajuntament de Barcelona en el qual es determina la renda de les famílies de la capital catalana el 2018. En aquest sentit, veiem que la renda mitjana de la ciutat és de 21.484 euros anuals.

Tanmateix, si analitzem les rendes segons els barris, les diferències entre els més rics i els més vulnerables són encara més acusades. Així, a Ciutat Meridiana, els diners dels quals disposa una família anualment són 11.363 euros, mentre que al barri de les Tres Torres aquesta xifra ascendeix als 38.270 euros, 26.907 euros de diferència.

ON CREIX LA RENDA?
Les dades publicades pel consistori barceloní també indiquen com ha evolucionat la riquesa en les diferents zones de la ciutat des de l’any 2015. Es pot determinar que els tres últims anys les rendes que més han crescut percentualment són les dels barris rics i les dels barris pobres.

A zones on les rendes giren al voltant dels 13.000 euros anuals, com la Trinitat Nova, Vallbona, el Raval o Can Peguera, la riquesa a les llars ha crescut un 13%. És un creixement similar al que han experimentat barris com les Tres Torres, Sant Gervasi-Galvany o Sarrià, tots ells indrets on les famílies tenen més de 32.000 euros anuals.

Els barris on el creixement és nul pràcticament no tenen un patró comú. Així, hi trobem barris rics com la Vila Olímpica o pobres com el Gòtic, on l’augment de la renda els darrers tres anys ha vorejat l’1%.

SEGREGACIÓ URBANA
En termes absoluts, la distància entre barris és cada cop més gran. Els tres barris més rics de Barcelona, tots ells a Sarrià-Sant Gervasi, han vist com en tres anys les rendes anuals augmentaven més de 3.500 euros. Més acusada és la diferència a les Tres Torres, on les llars tenien el 2018 4.371 euros més que el 2015.

A la cara oposada hi trobem els barris més vulnerables, on tot i que l’augment percentual pot assemblar-se al dels barris rics, en tres anys les llars no han sumat més de 1.000 euros.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram