Aula de la Universitat de Barcelona

Els lladres s’han endut material per un valor de 300.000 euros. Foto: ACN

Cap de setmana mogut a la Universitat de Barcelona (UB), i no pas en positiu. La Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals ha denunciat un aparatós robatori amb força a les seves instal·lacions, situades al carrer de Melcior de Palau, al districte de Sants.

SIMULEN UN TALL ELÈCTRIC
El saqueig, com demostra l’operativa dels lladres, estava planificat al mil·límetre. Segons han explicat fonts del centre, algú va manipular el quadre de mitjana tensió del carrer on hi ha la facultat divendres a la nit amb un objectiu molt clar: que les alarmes de la universitat quedessin completament desactivades sense aixecar sospites.

Posteriorment, i amb tranquil·litat, tenint en compte que a priori es tractava simplement d’un problema elèctric, els lladres van trencar fins a 40 portes de la facultat i es van endur 27 ordinadors d’una aula, a més de saquejar el plató d’audiovisuals, ple de càmeres de gravació.

MÉS DE 300.000 EUROS
Segons concreta Betevé, els responsables calculen que els lladres s’han emportat en total material per un valor de més de 300.000 euros, entre el qual gairebé 30 ordinadors MAC. Els que funcionen amb sistema Windows, en canvi, s’han salvat del robatori.

La Universitat de Barcelona calcula que el robatori es va produir entre dissabte i diumenge. La universitat, de moment, ho ha denunciat als Mossos d’Esquadra, que ja han obert una investigació per aclarir els fets i detalls del robatori i identificar els culpables.

En un primer moment, la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals ha informat que romandria tancada tota la setmana per la manca de material que ha ocasionat el robatori massiu d’aquest cap de setmana, però confia a poder reobrir abans.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram